Logo LVNT

LVNT

Landelijke Vereniging Natuurgeneeskundig Therapeuten

Mijn LVNT

Estafette interview: Roelie Janssen-Vallen

De LVNT geeft haar leden het woord. In een leuk vlot interview leren we de betreffende persoon een beetje beter kennen. Op deze manier willen we naast de professionele kant ook de persoonlijke kant van onze leden belichten. Iedere geïnterviewde mag zelf weten aan welk ander lid hij het stokje doorgeeft. Deze keer is Roelie Janssen-Vallen aan de beurt.

Vertel eens iets over jezelf

Mijn naam is Roelie Janssen-Vallen, getrouwd en twee dochters (16 en 19) en een pleegzoon van 26. Trotse oma van een kleindochter. Wij wonen met onze hond en twee poezen in Tiel. Ik ben sinds 2004 lid van de LVNT

Welke hobby’s heb je?

Ik heb van mijn hobby mijn werk kunnen maken. Ik verzamel al ruim 30 jaar wasberen. (Raccoons)  Zo ben ik ook op de naam van de praktijk gekomen. Mijn verzameling heeft altijd in de praktijkruimte gestaan. Mijn praktijk is aanzienlijk gegroeid. Zeker nu wij zijn verhuist naar een huis met praktijkruimte in het souterrain.  Mijn verzameling staat hier in de  wachtkamer.  Verder vind ik het heerlijk om in de tuin te werken en te wandelen.

Welk boek of film spreekt je het meest aan?

Het meest dierbaar is het boekje  “babyteentjes lezen” van Imre Somogyi. Gesigneerde versie.  Het kan zoveel rust en duidelijheid geven voor jonge ouders.

Wat is je favoriete muziek of lied?

Ik heb onlangs enorm genoten van het concert van Bastille en Imagine Dragons. Heerlijk om samen met 40.000 anderen mee te zingen.

Wat is je droom of toekomstvisie?

Meer bekendheid en samenwerking met reguliere zorg. Ik verwacht begin volgend jaar mijn opleidng tot acupuncturist te kunnen afronden. Werken volgens de TCM is een uitstekende aanvulling op voetreflex. De eerste hoogzwangere cliënten zijn al geweest die ik heb mogen helpen de bevalling in te zetten. In de toekomst zou ik willen ondersteunen bij een kinderwens.

Wat voor soort praktijk heb je, en wat doe je? Waarom net deze behandelvorm?

In de eerste plaats ben ik voetreflextherapeut. Ik ben ook Dorn therapeut. Met de Dorntherapie hef je o.a. beenlengteverschillen op. Een simpele en doeltreffende methode die uitstekend te combineren is. Verder ben ik ook Tenen lezer. Ik ben bijna gediplomeerd acupuncturist.

Welk bijzonder verhaal ligt ten grondslag aan wat je bent gaan doen?

Ik ben er mee in aanraking gekomen door mijn tante. Ze behandelde mijn moeder met voetreflex en die had er enorm veel baat bij.  Ik heb een keerje meegekeken en was meteen verkocht. Dit vak heeft me tot op de dag van vandaag laten verwonderen en verrassen.

Werk je samen met anderen?

Een praktijk runnen zonder de steun van mijn man en kinderen is ondenkbaar. Zeker de afgelopen drie jaar waar ik de opleiding bij Qing-bai deed. Mijn gezin levert een belangrijk aandeel.  Nemen veel uit handen. Nemen telefoontjes aan, zorgen voor het huishouden, koken Ik heb een fijne intervisiegroep op waar ik kan terugvallen en waarmee ik ruggespraak kan houden

Welke (mooie of bijzondere) resultaten heb je mogen zien in je praktijk?

Het is altijd bijzonder wanneer iemand voor de eerste keer komt en dan zich totaal kan ontspannen en overgeven aan de massage.  Voelt toch altijd als een compliment. De Dorn methode heb je meestal meteen zichtbaar resultaat Zeker in combinatie met voetreflex. Zo is een meneer die zijn lidmaatschap had opgezegd vanwege pijn in de heup weer volop aan het tennissen.

Wat is je motivatie om op dit vakgebied bezig te blijven? Wat drijft je?

Ik blijf me nog steeds verwonderen in dit vak. Elke massage is anders.

Wat is je (levens)motto?

Alternatieve Zorg betaalbaar voor iedereen

Wat zou je de lezers nog willen vertellen of meegeven?

In 2013 kreeg ik de gelegenheid om naar India te gaan. Daar heb ik trainig gekregen van een voetreflextherapeut die al 35 ervaring had. Dit was een geweldige ervaring en zeer inspirerend. Indien je de kans krijgt om in het buitenland met je vak bezig te zijn ; Doen!!

Aan wie geef jij straks het Estafette-stokje door?

Ik geef het stokje door aan Pauline Vonk. Ze is al jaren lid van de LVNT.  Ik heb haar leren kennen tijdens de opleiding van Qing-Bai. We hebben leuke studie-uren met elkaar doorgebracht.

Zoek een therapeut

Een therapeut nodig? Zoek er een bij je in de buurt

Zoeken

Contact opnemen LVNT

info@lvnt.nl

Liendertseweg 112-2, 3815 BJ Amersfoort

033 - 472 6003