Logo LVNT

LVNT

Landelijke Vereniging Natuurgeneeskundig Therapeuten

Mijn LVNT

Estafette-interview: Cynthia Gorissen

Mijn naam is Cynthia Gorissen, ik ben massagetherapeut en mindfulness-trainer. Gouda is de stad waar ik ben geboren en opgegroeid. Na een periode van reizen en ontdekken wat ik wilde met mijn leven ben ik uiteindelijk neergestreken in Bodegraven, in het midden van Nederland vlakbij de Reeuwijkse Plassen en niet ver van Gouda.

Ik woon samen met mijn man en twee katten in het karakteristieke kaasdorp en geniet van de rust temidden van de levendige steden.

Puur genieten Het zien en ervaren van (moderne) kunst is voor mij als voeding voor mijn ziel. Zo bezoek ik graag theatervoorstellingen met muziek, dans of een samenwerking van verschillende disciplines. En ook musea met oude en nieuwe kunstvormen geeft mij ontspanning en inspiratie.

In het weekend ga ik graag wandelen. Twee jaar geleden ben ik gestart met het organiseren van wandelingen voor gelijkgestemde mensen die houden van vertragen en tot rust komen in de natuur. Zo organiseer ik maandelijks een ‘Kompassie wandeling’ voor bezinning en verbinding.

Het midden Ik luister graag naar muziek, van klassiek tot pop en alles daartussenin. De luisterliedjes van Stef Bos kan ik altijd wel waarderen. Zoals het nummer van Stef Bos “Het midden” vind ik erg mooi en tijdloos.

Als therapeut en trainer ervaar ik namelijk ook vaak dat ik in een midden sta. Tussen willen begrijpen en de kunst van het ervaren. Van denken en voelen. Van controle willen houden en overgave aan niet weten. Tussen de Westerse kijk op geneeskunde en de Oosterse kennis en ervaring op genezen en leven.

Geraakt door massage Zes jaar geleden, ik was begin dertig, heb ik het roer omgegooid en ben ik de opleiding gaan volgen voor holistisch massagetherapeut. Een 4-jarige studie bij Holos, met aandacht voor voelen, aanraken en (zelf)reflectie.

De moed om deze stap te zetten kwam voort uit mijn eigen ervaringen met massages en natuurgeneeskundige behandelingen.

Na het eerste studiejaar behaalde ik mijn diploma voor masseur en ik startte direct met het opzetten van mijn praktijk Kompassie Massage. Ik zei mijn vaste baan als secretaresse gedag, het werken op kantoor paste me niet meer. Door het masseren met aandacht ging er een wereld voor me open.

Innerlijk kompas Mijn nieuwsgierigheid en het stille verlangen om meer te weten te komen over het zelfgenezend vermogen van het lichaam werd eindelijk gevoed. Ik heb veel bewondering voor wat reguliere geneeskunde wordt genoemd. Het genezen met bijvoorbeeld operaties en medicijnen. Maar ik sta ook steeds weer versteld van wat ons lichaam zelf allemaal kan helen mits het de kans krijgt.

In 2015 rondde ik de opleiding bij Holos af en ben ik therapeutisch gaan werken met massage als sleutel tot leren voelen wat je lichaam aangeeft.

Het ontdekken van de kracht van onze gedachten, de impact van ervaringen, de omgeving waar we in leven, wat we eten, en hoe we dingen verwerken. Alles staat met elkaar in verbinding en heeft invloed op hoe we ons voelen en wel of niet ziek worden.

Stap voor stap Met massages en mindfulness wil ik mensen inspireren en leren om weer meer aandacht te krijgen voor de prachtige samenwerking van body, mind en soul. Vanuit zachtheid met ruimte voor compassie.

Mijn wens voor de toekomst is dat de er meer respect en verbinding is met elkaar en de natuur. Voor een gezonde balans tussen welvaart en welbevinden in de breedste zin van het woord.

Ik geef het estafette stokje met veel plezier door aan mijn collega en voormalig studiegenoot Ron Westerhof.

Zoek een therapeut

Een therapeut nodig? Zoek er een bij je in de buurt

Zoeken

Contact opnemen LVNT

info@lvnt.nl

Liendertseweg 112-2, 3815 BJ Amersfoort

033 - 472 6003