Logo LVNT

LVNT

Landelijke Vereniging Natuurgeneeskundig Therapeuten

Mijn LVNT

Nascholing

Bij de VNT hechten we veel waarde aan nascholing, omdat dit belangrijk is voor de verdere ontwikkeling van therapeuten. Daarom geldt een nascholingsverplichting van 3 dagen Beroepsinhoudelijke nascholing en 1 dag Medische / Psycho-Sociale nascholing per jaar. De betreffende nascholing moet echter wel getoetst worden aan de criteria voor post-hbo-nascholing. Daarom werken we met de volgende keuzemogelijkheden voor nascholing:

 1. Nascholingen die direct geaccrediteerd zijn door de VNT. Bij dit aanbod kan je kiezen uit de volgende mogelijkheden:
  • a. Nascholing bij een geaccrediteerd nascholingsinstituut Je kunt een passende nascholing zoeken bij een instituut dat door ons is erkend: Lijst VNT erkende nascholingsinstituten
  • b. Nascholing die apart/los is geaccrediteerd Voor het meest recente overzicht: Actuele geaccrediteerde nascholing. Voor voorgaande bestanden van actuele nascholing zie het ledenmenu*.
  • c. Ledendagen VNT De VNT organiseert zelf ook ledendagen, welke gelden als geaccrediteerde nascholing. Meer informatie hierover is te vinden in het ledenmenu* bij ledendagen.Tip: Check de lijsten ter controle als bij promotie door nascholingsaanbieders staat vermeld "accreditatie bij VNT aangevraagd" of "geaccrediteerd door VNT".
 2. Nascholingen die geaccrediteerd zijn door de volgende externe accreditatie-instanties: SNRO , SKB en CPION.

  Vraag bij de nascholingsaanbieder na door welke instantie de nascholing is geaccrediteerd op post-hbo-niveau.

 3. Individuele aanvragen voor erkenning nascholing Als een therapeut een nascholing wil volgen die niet op de VNT-lijst staat, of door SNRO , SKB of CPION wordt geaccrediteerd, is er de mogelijkheid om een individuele aanvraag tot accreditatie te doen. In tegenstelling tot de vorige licentieperiodes geldt er een maximering van het aantal dagdelen nascholing. Meer info is te vinden in het ledenmenu*.

* Het ledenmenu is alleen toegankelijk voor leden van de VNT.

Zoek een therapeut

Een therapeut nodig? Zoek er een bij je in de buurt

Zoeken

Contact opnemen LVNT

info@lvnt.nl

Liendertseweg 112-2, 3815 BJ Amersfoort

033 - 472 6003