Logo LVNT

Profielfoto

Libramento, praktijk voor kinesiologie

Jacomine Punt

Logo LVNT
< Terug naar zoekresultaat

Mag ik me even voorstellen

Mijn naam is Jacomine Punt en ik ben kinesioloog en altvioliste.
Door de bezuinigingen in de cultuursector in 2013 raakte ik een deel van mijn baan bij het Residentie Orkest kwijt. Toen ben ik kinesiologie gaan studeren.

In 2017 ben ik mijn eigen praktijk Libramento in Alphen aan den Rijn begonnen. Inmiddels werk ik er al een aantal jaren met heel veel plezier en help ik mensen hun belastbaarheid te vergroten zodat ze de belasting van hun leven weer met plezier aankunnen.

https://libramento.nl/over-mij/

Visie

Mijn passie zijn vrouwen die net als ik veel ballen in de lucht te houden hebben: een goede moeder, actief in de bezigheden van mijn kinderen, gedreven en gepassioneerd in mijn werk, een goede echtgenote en en en … Deze belasting kan leiden tot klachten, depressie en burn-out.
Ik help multi-taskende vrouwen met veel stress en weinig tijd en rust, ruimte voor zichzelf te creëren zodat ze keuzes kunnen maken waar ze gelukkig van worden.

Als je belastbaarheid en belasting in evenwicht zijn, kun je bergen verzetten!

 

Specialisatie

Kinesiologie is een werkwijze die door het testen van spierspanning onbewuste reacties van het lichaam op allerlei invloeden zichtbaar maakt.
Met behulp van de spiertest ga ik op zoek naar plekken in jouw lichaam waar jij onbewust spanning vasthoudt waardoor energie niet kan stromen en er klachten ontstaan. 

Door blokkades op te heffen hoeft het lichaam niet langer zijn energie in de klacht of het probleem te stoppen maar kan het zelfhelend vermogen zijn werk doen. Hierdoor komt energie vrij om andere keuzes te maken zodat je vitaliteit en welbevinden worden bevorderd.

https://libramento.nl/kinesiologie/

Ervaring

Ik werk met vrouwen die door een onbalans in hun belasting/belastbaarheid geen plezier meer ervaren en klachten ontwikkeld hebben. 
Dit kunnen klachten op allerlei vlakken zijn: fysiek (lichaam), biochemisch (alles wat van buiten het lichaam in komt) en emotioneel (psychisch, relaties).

Deze onbalans kan in elke levensfase optreden. 

https://libramento.nl/voor-wie/

Achtergrond

Na het VWO ben ik aan het conservatorium altviool gaan studeren. Ik heb zowel in Nederland als in Duitsland gestudeerd. Na mijn diploma behaald te hebben, ben ik in 1998 gaan werken bij het Residentie Orkest. In 2013 ben ik begonnen aan de Nederlandse School voor Kinesiologie waar ik in 2017 mijn HBO erkende diploma heb behaald. 

Nu verbreed ik mijn kinesiologische kennis en vaardigheden jaarlijks met bijscholingen zowel op kinesiologisch gebied en als ook in de Medische Basiskennis en Psychosociale Basiskennis.

Behandelvormen


Te bereiken via

06-53618256

info@libramento.nl


Praktijkadressen

Libramento, praktijk voor kinesiologie

Gnephoek 2B
2401LP ALPHEN AAN DEN RIJN (Zuid-Holland)


Voldoet aan de Plato-eindtermen